Eyvind Hellstrøm


Eyvind Hellstrøm (f. 1948 i Moss) er en pionér i det moderne nordiske kjøkkenet. Han gikk i lære på Grand, arbeidet en tid hos Hroar Dege på Tre kokker, før han reiste til Frankrike for å bli kokk i verdensklassen. I 27 år var han chef på stjernerestauranten Bagatelle i Oslo (1982-2009). Bagatelle fikk sin første Michelin-stjerne allerede i 1986. Som den første restauranten i Norden og som den hittil eneste restauranten i Norge, ble Bagatelle hedret med hele to stjerner i 1993. I 2008 ble restauranten fratatt den ene av de to stjernene, men ble på nytt tildelt to stjerner i 2009. Etter uoverensstemmelser med Bagatelles hovedeier, Christen Sveaas, sa Hellstrøm opp sin stilling. Han serverte sitt siste måltid på Bagatelle 21. desember 2009. Hellstrøm har gitt ut flere kokebøker, blant annet "Bagateller" (2000), "Inn med sølvskje" sammen med Anne Kat Hærland (2007), "Verdens beste" (2009), "Livretter" sammen med Ingrid Espelid Hovig (2010), "Bagatelle. Helstrøms siste måltid" (2010) og "Iskremfabrikken" sammen med broren Jan Hellstrøm (2011). Fra 2008 har Hellstrøm hatt suksess som programleder i TV-programmet "Hellstrøm rydder opp" på TV3, etterfulgt av "Hellstrøm rydder opp - hjemme" høsten 2011, og han var en av programlederne i TV3s "MasterChef" i 2010. I 2007 ble han utnevnt til Ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden. Samme år mottok han Frankrikes høyeste utmerkelse, Æreslegionen, for sin internasjonale kokkekunst. Siden 1993 har Hellstrøm sittet i Le Bocuse d'Or-juryen i Lyon.

Bøker av Eyvind Hellstrøm

  • Hellstrøm Jr.

    50 oppskrifter og geniale tips

    Eyvind Hellstrøm

    Ikke på lager

    Mesterkokkens kokebok for tenåringer som vil imponere på kjøkkenet og lage god mat. Nominert til "Beste norske kokebok 2012".

  • Iskremfabrikken

    Brødrene Hellstrøms beste desserter

    Eyvind Hellstrøm, Jan Hellstrøm

    Brødrene Hellstrøms beste desserter - en hyllest til barndommens iskremfabrikk.

Produktet   ble lagt til i handlekurven. Se handlekurven

x